Alla inlägg under mars 2010

Av Birgitta Hollander - 23 mars 2010 14:09

I dag gick vi över kanalen igen. Husse tränar tappert för att få Selma att hoppa upp i soffan. Sista dagen idag, annars vinner matte tävlingen och husse får bjuda på tårta! Selma hoppade/klev faktiskt själv upp på bänken idag.

 

Tur att det var en snödriva framför bänken, det underlättade.

Så blev det balans träning igen. Selma blir så stolt när hon lyckas.

  

Hon hoppade ner själv också. Det är så härligt när Selma kan springa lös! Hon är verkligen snabb. På tillbakavägen blev det balansövning igen.

  

Visst är hon väl söt!?





Av Birgitta Hollander - 22 mars 2010 15:46

Äntligen kan vi gå på andra sidan kanalen. Kolla så mycket barmark!

  

Här gillade Selma att springa lös. Husse gömde godis på träden.

  

Inspirerad från gårdagen så tränade vi balans på bänken.

  

På eftermiddagen gick vi över till Sofies Gård och tittade på djuren. Selma var mycket intresserad av dem. Här morsade hon på getterna.

  

Längre fram fanns det får.

  

De var läskigt stora o många men Selma är en modig dam. Snabbt tog nyfikenheten över så hon vågade tom pussa ett får.  

Hit måste vi gå flera gånger. Där finns hästar och myskankor också. Hoppas vi får se dem nästa gång.



Av Birgitta Hollander - 21 mars 2010 19:49

I kväll åkte vi till Djurtorp (ridhus) för att kolla på agilityträning. Selma tyckte det var jättekul att hälsa på så många hundar o människor. En STOR pudel som lekte mamma ingav lite respekt. Nyttigt!

  

Men den lilla pudeln var rolig att leka med.

  

Det var svårt att ta bra bilder därinne för det var så mörkt. Selma hade full fart hela tiden och skulle säkert velat testa banan om hon fått. Nästa söndag åker vi nog dit igen. Bra miljöträning med många nya dofter. I morse regnade det så idag har det försvunnit mycket snö. Härligt! 


Av Birgitta Hollander - 20 mars 2010 15:23

I morse tittade Selma på Postis Per. När fåren bräkte ville hon kolla extra nära.

  

I dag har vi 8,5 grader i skuggan. Sol o blåst tar rejält på snön. Lite farligt att vara ute i trädgården för det rasar snö/is från taket hela tiden. Husse försökte gå en sväng med Selma i skogen men skaren bar inte så det var inte lätt heller. Då får man försöka roa sig med andra saker.

Som det här tex.

  

Matte låter så roligt när man biter henne i tårna.

Av Birgitta Hollander - 19 mars 2010 14:32

Selma gillar att titta på TV. Undrar om hon blivit inspirerad av det programmet    när hon här tar en sväng om med Tin-Tin.

  

Tin-Tin var bästa kompis med vår förra Welsh Vera. Han blev så lycklig när han träffade Selma fastän Selma är två storlekar mindre än Vera.

Efter detta möte kom hennes kompis Milla i fatt oss.

  

Blött, kallt o smutsigt men det verkade inte hundarna bry sig om.

Selma har nu vunnit en seger. Nämligen att hon vill "spetsa" sitt torrfoder med vår mat. Färsen från kålpudding tycker hon mycket om. I dag hoppade hon över staketet. Dvs den lilla bit som sticker upp över snön. Det ingav husse hopp om att hon snart skall klara att hoppa upp i soffan själv! Hon har fram till den 23/3 på sig. Annars vinner matte den tävlingen.



Av Birgitta Hollander - 18 mars 2010 15:59

När vi kom ner till stan i morse  stod det en skylt utanför sportaffären. På den stod det: Våren har kommit! VAR undrade vi genast. Vi såg oss omkring och såg denna vackra syn.

   

Här måste den vara. Selma ville genast smaka på den. Efter promenaden handlade vi på Hemköp. Där hittade jag svensk gurka och jordgubbar från Spanien. Kanske är ändå våren på väg trots allt. Vi har + 6 grader och det skvalar från alla hängrännor. I dag har Selma bott hos oss i tre veckor. Oj, så fort tiden gått. Hon kan fortfarnade inte hoppa upp själv i soffan. Men det är nog bara en tidsfråga. Det märks att hon har vuxit. Nu når hon till mitten av soffbordet.

  

Mattes stickning är såå lockande!

Av Birgitta Hollander - 17 mars 2010 15:35

I dag "fyller" Selma 11 veckor. Så mycket hon lärt sig och upplevt på denna korta tid. I morse tog vi en promenad genom stan. Det hände så mycket! Det kom cyklar,  barn och vuxna som ville hälsa och en stor Rottis som inte fick hälsa för hennes husse  litade inte på den. Så trist att ha en hund som inte klarar att hälsa på en valp.

  

Ovanför huvudet på oss flög en stor flock med kajor som skränade för fullt. Mycket intressant för en fågelhund!

  

Hemma på tomten är det lugnare. Husse ville testa hur Selma reagerade på att han hade skidor på fötterna. Först undrade hon vad det var men sedan brydde hon sig inte. Det fanns roligare saker att göra.  

Av Birgitta Hollander - 16 mars 2010 16:40

I förmiddags tog vi en tur till Ramunderbergets Naturreservat. Vi ville ha Selma lös i en ny miljö.

  

Det blåste svinkallt! När vi kastat boll och lekt en stund hittade Selma en grillplats som hon ville undersöka. Då passade vi på att gömma oss bakom de enda träd som fanns i närheten. När Selma upptäckte att hon inte såg oss tittade hon sig omkring. Sedan satte hon näsan i vädret och hittade oss snabbt.

Runt träden fanns tallkottar, gräs och annat kul att undersöka.

  

På eftermiddagarna har Selma en period då hon har alla sina sinnen vidöppna. Då passar husse på att träna in nya saker. Med klickern till hjälp fattar Selma snabbt galoppen.Efter träningen ville hon läsa sin tidning, Härliga Hund.

  


Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards